Foodoteka

Foodoteka - фото
вулиця Української Перемоги (Сахарова Академіка), 23

Інформація

«Foodoteka»— це фудмаркет на Промприладі, де ви отримаєте безмежні можливості для своєї гастрономічної подорожі!
Команда інноваційного центру Промприлад створила проєкт «Foodoteka» — дворівневий простір, який поєднує в собі:
  • кулінарію;
  • гастрономію;
  • навчальний центр;
  • школи;
  • новітній хаб для кулінарів-ентузіастів, які закохані у свою країну та гастрокультуру.
На першому поверсі фудмаркету об'єдналися 15 талановитих рестораторів з різних куточків України, зокрема з Києва, Харкова, Миколаєва, Бердянська, Львова, Івано-Франківська. 

Тут функціонують:
  • Meat Bar від М'ясторія — це заклад у форматі fast casual, основою якого є авторські продукти, бургери та шаурма з томленим мʼясом;
  • Nice Guys— місце, де можна буде насолодитися не тільки hot dogs and drinks, а й музикою, фільмами та зустрічами з натхненними й вірними справі людьми;
  • Delikacia Bakery — це пекарня зі смачними сніданками. Тут є запашний хліб на заквасці, справжні масляні круасани та ідеальні сніданки для вашого насиченого дня;
  • «ПроУкраїнське» — тут зібрані старовинні українські рецепти, що були покладені в основу кожної страви;
  • Cowabunga Sandwich — локація найм’ясніших крафтових сендвічів;
  • Чотири Чебуреки Prosecco Bar — це заклад, в якому поєднуються швидкість приготування їжі, її смак та лише свіжі, актуальні сезону, продукти;
  • Станіславська Сироварня — локальна, реміснича сироварня;
  • Фабрика Кави — кав’ярня-палярня, яка займається професійним обсмажуванням зеленого зерна та приготуванням кавових напоїв;
  • Tokyo Sushi Ball — заклад японської кухні, де шеф-кухар з Японії готує найсмачніші онігірі з різноманіттям начинок;
  • B93L4D (Безлад) — бургерна з улюбленою класикою та сміливими експериментами від “23.ресторани”;
  • C3NTRAL B4R— той самий централ бар у невеликому місті;
  • Fit&Fast — сімейна ресторація швидкого та корисного харчування;
  • Hala — отримайте яскравий гастрономічний досвід страв близькосхідної кухні; 
  • Fabbrica — піцерія з неаполітанською піцою на українських продуктах від “23.ресторани”.
Людям, які сюди завітають не потрібно шукати компромісні рішення, адже кожен має можливість скуштувати страву, яку хочеться, відповідно до настрою та смаку.
А це тільки початок! У планах на 2024 рік розглядається розвиток другого поверху з Food Hub, який виконуватиме освітньо-розвиткову функцію. На цьому рівні передбачають відкриття двох кулінарних шкіл (Culinary School і Bakery School), Food Lab і R&D kitchen та Chef's Hub, де кращі шеф-кухарі ділитимуться власним досвідом, секретами та натхненням!

Події

Лекція "35 років революції на граніті: історія студентського протесту"
02.10.2025 17:00 $ вхід вільний
2 жовтня 1990 року київські студенти вийшли на головну площу столиці, щоб заявити про свою незгоду з радянською владою. Вони відмовилися від їжі, жили просто неба і вимагали політичних змін. Цей рух увійшов в історію як Студентська Революція на граніті – перша масштабна акція громадянського спротиву, яка змусила уряд відступити. Сьогодні ми згадуємо: це був справжній перелом чи лише передмова до подій Майдану і сучасної війни? На зустрічі поговоримо про: передумови та перебіг протесту; студентських лідерів і їхню роль; результати й наслідки акції; як оцінювати Революцію на граніті через 35 років. Лектор: Володимир Половський – історик, викладач, громадський діяч. Обов'язкова реєстрація за вказаним посиланням

Відгуки