Foodoteka

Foodoteka - фото
вулиця Української Перемоги (Сахарова Академіка), 23

Інформація

«Foodoteka»— це фудмаркет на Промприладі, де ви отримаєте безмежні можливості для своєї гастрономічної подорожі!
Команда інноваційного центру Промприлад створила проєкт «Foodoteka» — дворівневий простір, який поєднує в собі:
  • кулінарію;
  • гастрономію;
  • навчальний центр;
  • школи;
  • новітній хаб для кулінарів-ентузіастів, які закохані у свою країну та гастрокультуру.
На першому поверсі фудмаркету об'єдналися 15 талановитих рестораторів з різних куточків України, зокрема з Києва, Харкова, Миколаєва, Бердянська, Львова, Івано-Франківська. 

Тут функціонують:
  • Meat Bar від М'ясторія — це заклад у форматі fast casual, основою якого є авторські продукти, бургери та шаурма з томленим мʼясом;
  • Nice Guys— місце, де можна буде насолодитися не тільки hot dogs and drinks, а й музикою, фільмами та зустрічами з натхненними й вірними справі людьми;
  • Delikacia Bakery — це пекарня зі смачними сніданками. Тут є запашний хліб на заквасці, справжні масляні круасани та ідеальні сніданки для вашого насиченого дня;
  • «ПроУкраїнське» — тут зібрані старовинні українські рецепти, що були покладені в основу кожної страви;
  • Cowabunga Sandwich — локація найм’ясніших крафтових сендвічів;
  • Чотири Чебуреки Prosecco Bar — це заклад, в якому поєднуються швидкість приготування їжі, її смак та лише свіжі, актуальні сезону, продукти;
  • Станіславська Сироварня — локальна, реміснича сироварня;
  • Фабрика Кави — кав’ярня-палярня, яка займається професійним обсмажуванням зеленого зерна та приготуванням кавових напоїв;
  • Tokyo Sushi Ball — заклад японської кухні, де шеф-кухар з Японії готує найсмачніші онігірі з різноманіттям начинок;
  • B93L4D (Безлад) — бургерна з улюбленою класикою та сміливими експериментами від “23.ресторани”;
  • C3NTRAL B4R— той самий централ бар у невеликому місті;
  • Fit&Fast — сімейна ресторація швидкого та корисного харчування;
  • Hala — отримайте яскравий гастрономічний досвід страв близькосхідної кухні; 
  • Fabbrica — піцерія з неаполітанською піцою на українських продуктах від “23.ресторани”.
Людям, які сюди завітають не потрібно шукати компромісні рішення, адже кожен має можливість скуштувати страву, яку хочеться, відповідно до настрою та смаку.
А це тільки початок! У планах на 2024 рік розглядається розвиток другого поверху з Food Hub, який виконуватиме освітньо-розвиткову функцію. На цьому рівні передбачають відкриття двох кулінарних шкіл (Culinary School і Bakery School), Food Lab і R&D kitchen та Chef's Hub, де кращі шеф-кухарі ділитимуться власним досвідом, секретами та натхненням!

Події

Happy Food Day
09.11.2025 10:00 $ вхід вільний
Святкуємо 2 роки та запрошуємо вас у гастроподорож навколо світу! Вдень — сімейна фієста з атмосферою різних країн: майстер-класи, дегустації, дитяча зона, фотозона та розіграші подарунків щогодини. Кожен заклад фудмаркету представить свою кухню — від Італії до України. А ввечері — Food & Drink Party: DJ-set, коктейлі з усього світу та святковий вайб, який не захочеться завершувати. Гості зможуть отримати Food Passport, збирати штампи й вигравати подарунки. 10:00 - 19:00 год - сімейна фієста 19:00 - 22:00 год - Food & Drink Party
Фотовиставка "Шлях зцілення"
10.11.2025 - 21.11.2025 $ вхід вільний
Патронатна служба "Хартії" запрошує на відкриття виставки про поранених бійців, які проходять свій шлях від поранення – через лікування та реабілітацію – до повернення до служби чи цивільного життя. У восьми портретах – мужність і сила бійців, які відновлюються після травми. Автор світлин – військовослужбовець і фотограф Роман Пашковський. Під час відкриття виставки (10.11 на 15:00 год) відбудеться дискусія, в межах якої своїм досвідом підтримки поранених бійців поділяться: Ольга Кметюк, волонтерка Патронатної служби "Хартії" по супроводу поранених; Тетяна Сухоборова, психологиня, спеціалізується на психореабілітації ветеранів, сімейній терапії, терапії горя і втрат; Юлія Боринець, психологиня, з 2014 року працює у сфері реабілітації військових і членів їхніх родин, і тих, хто поніс втрати; Володимир Рожнов, директор БО БФ "Франко-опір".

Відгуки