Практичний List майстер-клас з приготування суші у місті Тернопіль
Дата події: 26 жовтня 2019
Організатор:
Місце проведення:
Початок: 12:00 год.
Для всіх, хто давно мріяв навчитись готувати суші, така нагода буде 26 жовтня:) Кожен учасник майтер-класу, приготує свій рол під пильним і майстерним оком сушиста- Миколи Ордехи. А потім, зможе і почастуватись ним. Кількість місць обмежена, тому не баріться і записуйтесь;) Запис за номером нижче.
Вартість участі 200 грн.
Вартість участі 200 грн.
Телефон:
+38 (093) 623-98-13
(Запис)
Перегляди 102
Відгуки
Загальне враження:Дуже смачно, все сподобалось, однозначно готуватиму вдома за цим рецептом. Не знаю де саме заклад в якому працює пан Микола, але дуже рекомендую!
Наш майстер клас почався з знайомства.Нас Микола попросив всіх помити руки перед початком роботи,роздав целофанові фарстушки та одноразові рукавички.І почав розказувати історію виникнення суші.Оказуєця що в Азії колись рис використовували як холодильник по зберіганні риби.Брали рибу,маринували і обгортали в рис.і так вона зберігалася і була свіжою.рис потім викидали а їли тільки рибу.
Через деякий час в Японії ,кухарі почали використовувати рибу і рис.з роками вони вдосконалювалися.і так виникли суші.їх зараз є дуже багато різних видів .
Ми готували рол Філадельфія
Почався наш майстер клас,кожен мав свій інвентар та індігрідієнти :дощечка,килимок обгорнутий в харчову пльонку із мащеним майонезом,для того щоб гарно продукти переміщалися по килимку, ніж .рис ,огірок ,та філе риби - лосось та сир філадельфія .і половина листочка норі.
Сушист Микола Ордеха спочатку нам показав пошагово приготування ролів,пізніше ми робили кожен поступово свої роли.якщо ми помилялися,нам Микола підказував як правильно треба робити.і знаєте їх дуже легко робити.я спочатку думала що це тяшко, але ні ☺️☺️☺️.дотримуючись інструкції все гарно виходить.
Ми поступово майстрували свої роли ,на килимок в нижню частину ми поклали листок норі,зверху кульку з рису і рівномірно розтягли по килимку,захопивши десь два см норі листка,килимком перевертаємо,і на листок норі накладаємо в три шари сиру філадельфія і огірок порізаний соломкою (серединку огірка використовувати неможна,бо вона дуже водяниста)і килимком загортаємо сир з огірком в норі,потім поступово лист норі загортаємо в рис,і формуємо килимком форму.по рису зверху викладали філе рибки і знов килимком формували форму.
Коли ми всі сформували свої роли,ми їх порізали на 8 однакових частин(ножем змоченим в воду)нарізаючи ніж неможна сильно натискати,оскільки можуть ваші роли розвалитися.коли ми їх нарізали знов поправили форму килимком.Микола в кінці нам роздав контейнери для рол,в яких був соєвий соус,васабі та імбир.також роздав одноразові палички і показав як ними користуватися (нажаль я ще не освоїла цю майстерність )
Роли вийшли дуже смачні.мені сподобалося.також нам роздав інструкцію по приготуванні рол Філадельфія .👍☺️☺️☺️☺️тепер я сміло можу робити таку смакоту вдома.
Дякую за організацію List.in.ua за майстер клас Миколи Ордехи та Ресторану Мамонт.😍😘
Підготовка Перед початком майстер-класу ,сушист відправив всіх помити руки. Потім нам роздали одноразові поліетиленові фартухи для того щоб часом не заляпатися. На столах до нашого приходу вже стояли всі заготовки,необхідні для приготування суші - нарізаний огірок ,рибка ,відварений рис та сир Філадельфія. Перед приготуванням нам видали шпаргалочки,щоби підглядати в процесі приготування,та щоби нічого не забути,коли готуватимемо вдома.
Майстер Майстер- клас проводив сушист з немаленьким стажем Микола Ордеха. Одразу видно,що у нього є досвід роботи не лише на кухні,а і на подібних заходах,де потрібно навчити нулячих учасників. Дуже активна та позитивна людина,яка має свій заклад,шкода що не в Тернополі.
Приготування Спочатку Микола приготував рол сам,показуючи на практиці та теоретично послідовність процесів. Потім готували вже ми. Майстер уважно та з терпінням слідкував за нашою роботою,корегуючи помилки та радив як зробити краще. В загальному вийшло досить красиво та смачно.
Загальне враження: Надзвичайно класний, смачний та пізнавальний майстер-клас
Тепер розкажу більш детальніше.
Локація: Місце проведення даного заходу здійснювалося в Дружній ресторації "Мамонт", все як завжди було організовано на висоті. Кожен учасник майстер-класу почував себе комфортно.
Приготування: Передувало приготуваню невеличкий екскурс в історію винекнення та створення ролів, та етапів їх модернізації в різних країнах світу. Ну і звісно детально по етапах було розказано про те, як потрібно правильно готувати рол і як правильно вибирати продукцію для їх приготування. Після чого кожному учаснику були надані заготовки, із яких потрібно було уже творити. Під час уже самого приготування Микола допомагав кожному, у кого виникали будь-які труднощі.
Кожен учасник майтер-класу, приготував свій рол під пильним і майстерним оком сушиста- Миколи Ордехи.
Також кожному подарували пам'ятку по приготуваню ролів та підбору правильних інгрідієнтів.
Загальне враження:
Загалом все дуже сподобалося, залишилася безмежно задоволена, тому однозначно рекомендую іншим відвідувати аналогічні заходи та збагачуватися безціними знаннями, ну і звісно куштувати власноруч приготовані смачні страви ))))...